Saturday, December 31, 2011

Goodbye 2011... Welcome 2012... :-)

Assalamualaikum...
Hari ni, hari terakhir 2011...
Apa yg menarik hari ni yer....
1. Kemas umah
2. Dpt masak bfast & lunch utk family
3. Dapat tgh citer Dhia yg sedih tuh
4. Dapat bwk Firas main kat playground
5. Dinner yg agak best di Warung Sup GearBox kat Bangi
Tadi plan nak ngk Cerekarama, mcm biasa2 jer cerita nya...
So, ku melayan blog, lagi best...
2 hari lepas, suami ada offer nak belikan handset baru utk aku...
Apa, E72 dah kuno sgt ker?
Last year masa suami aku hadiahkan E72 kat aku, waktu tuh tgh glamer telefon tuh...
Kejap jer zaman glamer nye yer...
Tp ku cakap kat suami, takmo la enset, nak gelang emas jer...
Hehheheh...
Bukan apa, aku ni takde barang kemas langsung, cam kelakar jer rasa... :-)
Yang ada sekarang, cincin tunang jer la... :-)
Lagi 10 hari, birthday En. Suami, tp tgk jadual yg pack kat office, mcm tak sempat jer nak celebrate...
Erm, hubby dah nak berganjak umur 30 tahun...
Dah tua rupanye kami ni yer... :-)
Sayang,
Happy birthday...
Awaklah teman sejati saya, susah dan senang...
Saya sayang awak sgt... :-)

Monday, December 26, 2011

Berhujung Minggu di Kampung... :-)

Assalamualaikum...
Hari ni, aku, hubby ngan Firas sumanya batuk, demam, selsema...
Terlebih makan rambutan kat kampung ni...
Anyway, hujung minggu yg sgt best, spent time ngan family...
Jom layan gambar...

Kami adik beradik, along Maryam, aku & Aishah buat surprise birthday utk mak...
Actually birthday mak on 30th November arituh, tp mmg sgt bz that time, tak dpt nak celebrate...
Anyway, hadiah dah selamat sampai ke mak awal2 lagi... :-)
Tahun ni beli handbag utk mak, color cerah2...
Rasanya inilah first handbag mak color cerah2, selalunya asyik hitam jer...
Hehehhe...

Kakak Mira & Firas yang tak sabar nak makan kek...
Oleh sebab dah bosan makan cake SR & utk kelainan, aku beli cake ni dr kedai tak berjenama di Presint Diplomatik, Putrajaya...

Mak & cucu-cucunya...
Yang tiada dalam gambar ialah Nur Jannah Husna & Nur Damia Arissa (anak Aishah)...
Sweet sgt photo ni...
Ain tgk mesti syahdu kan???

Mak & ayah tercinta...
Dalam majlis ni, ku sponsor cake tadi tuh & air Fresh Orange...
Licin air oren tuh... :-)

Sesi memBBQ...
Nasibla menantu2 pak Sahak ngan cik Salmah ni hebat2 belaka orangnya... :-)

Aku makan kambing byk sgt mlm tuh....
Sedap gile.... :-)

Pertama kalinya dalam sejarah, cake lenyap dlm tempoh 15minit sahaja...
U know what, cake ni sgt sedap....
Walaupun hanya dari kedai kek biasa2 jer...
Fruit cake!!!

Apalah si Una ngan Abil buat dalam kolam atok tuh...
Ain, ko mesti rindu kat daun2 ayah ni kan???

Suami tercinta, dunia akhirat....

Nur Jannah Husna...
Baru berusia setahun lebih, tapi dah ada adik baru...
Anyway, Una sangat sayang adik Mia dia, asyik cium2 jer....

Abang Abil...
Dah ada 2 adik gugurl...
Kena garang2 skit tau, takmo nangis2 jer... :-)

Abil membuli Una sambil diperhatikan mamanya yang tak berapa berpantang ni...
Berjalan jer sana sini...
Nasib tak bentan... :-)

Aisyah & babu gurl baru, Nur Damia Arissa...
Mia pakai baju yang makngah belikan last week... :-)

Wajah kesayangan hamba...
Mia yang sedang senyum... :-)

Aisyah big family...
Dah 3 orang anak beliau...
Anak ku pun masih sorang...
Mau 10 anak umur 30 tahun nnti...
Hehheheh.... :-)

Thaqef & Anish... :-)

Aku bermanja2 ngan hubby... :-)

Aku bersama baby Mia sebelum Aisyah nak gerak balik Kuala Kubu...
Bila lagi dapat jumpa baby Mia lagi...
Mesti makngan rindu... :-(

Bergambar bersama Firas & baby Mia...
Firas nak jugak menyempit kat aku...
Layan kan ajer anak bujang ku sorang ni... :-)

Firas gi potong rambut lepas tuh...
Baru ku sedar, Firas dah besar & leh duk sendiri utk dipotong rambut...
Atok Acai yang potong... :-)

~Asiah Ishak~
9.51malam 26/12/11 Isnin

Wednesday, December 21, 2011

Random :-)

Assalamualaikum...
Baru pas mandi, wangi2...
Mr hubby tiada malam ni, outstation...
So, malam ni, tido peluk Firas jer la... :-)
Meh layan gambar2 random saya... :-)

Sepagi bersama Firas, gambar di ambil semasa ku nak gi kerje, Firas bangun awai... Hehehe....

Thanks Aunty Bieb, kasi Firas kereta.... :-)

Baju untuk Nur Damia Arissa... Tak sabar nak balik kg ujung minggu ni jumpa baby Arissa... :-)

Jeans baru utk Firas, murah jer, RM19... Tapi ku suka sangat... :-)

Ko pahal??? Firas ngan beg Angry Bird nye, mmg tak leh lepas... Tau tak ada apa dlm beg tuh? Semua kereta2 Hot Wheel Firas, ada 12 bijik kesemuanya....

Berpeluk ngan hubby sebelum gi kerje... Alamak, rindu nya kat hubby... Adakah beliau merinduiku jugak, or beliau lega, malam ni tak perlu layan kerenah Firas... Huhuhu...

Bib, thanks again... Ni yg motivated nak memasak selalu ni... Hehehheh... :-)

Kek hari ini... Tgh baked dalam oven... Sedap bangat.... (Tekak aku la).... Hehehhe...

Sila lihat apa yg ada di bahu Firas tuh... Ada kesan kena gigit.. Dalam gambar tak clear sgt... Nursery kata, ada kawan kat situ gigit Firas... Ku igt di bahu jer, rupanya di lengan kanan Firas pun ada... Huhuhuu... Sian anak aku...

~Asiah Ishak~
9.17 malam, 21/12/11, Rabu

Monday, December 19, 2011

19/12/11 Isnin :-)

Pagi, 7.30am pergi kerja mcm biasa...
Sharp 5.30pm, balik rumah...
6.15pm, sampai kat nursery Firas...
Amik Firas, balik umah...
Masak nasi, masak daging masak kicap, masak sambal tumis ikan bilis & tempe, masak hotdog fav. Firas...
Hubby tercinta balik kerje...
Mandi & solat Magrib...
Makan ngan hubby & Firas...
Kemas dapur, basuh pinggan...
Gosok baju untuk esok...
Mengadap lappy...

Mood skrg: Kesedihan... :-(

~Asiah Ishak~
9.35 malam, 19/12/11 Isnin...

Notes:
Adik saya bercuti 2 minggu ke UK...
Mcm best jer...
Bila la saya nye turn nak jenjalan negara orang...

Sunday, December 18, 2011

Baby Gurl...

Assalamualaikum...
Lama ku tak update blog...
Seronok tgk adik baru bersalin baby gurl...
Faize baru bersalin baby boy...
Bestfren ku Ez & Di pun nak bersalin tahun depan...
Aleen & Ana pun bersalin tahun depan...
Dot yg tengah menunggu hari...
Sangat seronok utk korang...


Aku pulak, menghitung hari bila nak preggy...
Sometimes mcm dah givup...
Givup ker???
Teringin sangat nak preggy 2nd baby...
Thanks Di, doakan aku preggy twins...
Mana tau rezki aku kan???

Ya Allah, Kau makbulkan la doaku...
Amin....

~Asiah Ishak~
10.51 pagi, 18/12/11 Ahad

Tuesday, December 13, 2011

Ombak Rindu...

Assalamualaikum...

Semalam tgk Ombak Rindu dgn hubby di GSC Alamanda...

Nasib dah reserve online, so tak yah la beratur panjang mcm orang lain...

Mmg panggung penuh la...

Kuat betul penangan Ombak Rindu ni...


Penat tau aku menangis...

Dah la ku seorang yg berjiwa sensitif, orang lain tak nangis, aku dah teresak2 dah...

Poyo tul Asiah ni kan?


Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku

Namun hanya Kamu yang mampu membuka

Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku

Agar dia tidak kesepian

Selalu rasa ada cinta agung


Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku

Agar dia tahu ku terseksa

Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu berserah

Moga cahaya tiba nanti


Oh novel, dimanakah engkau...

Dulu, mmg novel Ombak Rindu ni glamer giler...

Time aku study2 dulu, 8 years back...

Siap beli lagi novel kesinambungannya, Cinta Tiada Akhirnya...


Rasanya, baca novel lagi syahdu kot, sebab lebih complete penceritaannya....



Bila la nak baca lagi novel ni...

Time blajar dulu, byk jer masa, sanggup xtidur malam baca novel...

Dah kerje ni, lagi2 dah kawen, sampai umah nak masak la, tak pun nak makan luar la...

Melayan anak lagi...

Melayan suami tercinta lagi...

Memang takde masa...


Nak buat KPI la, nak habis baca novel sebelum 31/12/11...

Chayok Asiah!!!





Suamiku...

Untuk suami tercinta,

Saya sayang awak sgt...

Walaupun saya tak nyatakannya hari2, tp saya tahu awak tahu saya sayang awak sangat...

Thanks for the great moment semalam...

I'm so happy, dpt spent time together, makan-makan, jalan berpimpinan tangan & tgk movie macam orang bercinta...

Walaupun saya tahu, awak tak pernah baca blog saya, walaupun saya selalu request awak untuk baca, tapi saya tak kisah...

Sebab saya pasti, suatu hari nanti pasti awak rindukan saya & baca tulisan-tulisan saya...

Sayang, saya nak awak tahu sekali lagi...

Saya sayang awak sangat...

Till death do us part...

Your loyal wife,
~Asiah Ishak~
1.58 petang, 13/12/11, Selasa

:-(

Saya tak bersalah, tapi saya dimarah dengan teruk...

Di mana hak saya untuk mempertahankan kebenaran???

~Asiah Ishak~
1.49 petang, 13 Disember 2011, Selasa


Pesanan:

Bila kita berada di atas, tak bermakna kita paling berkuasa...

Ingatlah, yang berkuasa di muka bumi ni ialah Allah Taala...

Setiap perbuatan, Tuhan tak tunggu lama untuk membalasnya...

Saya yakin dengan Allah...

Saturday, December 10, 2011

5 Fakta Mengenai Asiah :-)

Hehehehe...
Apa punya tajuk Post la...
Agak 'poyo' jugak la...
Layanzzz.... :-)

Fakta Pertama:
Asiah sangat suka mengemas & sangat mementingkan kebersihan...
Asiah sangat cerewet dalam hal ini...
Encik suami, sila beri komen...
Hehehhe...

Fakta Kedua:
Asiah sgt sukakan Siti Nurhaliza...
Tapi so far, belum pernah beli CD Siti yang original, tapi kalo kaset tuh, ada la, time belajar UIA dulu...
Asiah suka sgt lagu2 Siti...
Sangat best!!!


Fakta Ketiga:
Asiah sebenarnya nak jadi doktor, bulan nak jagi org Finance...
Tp sebab ayah tak advice dulu, so, Asiah jadilah org kewangan...
Kalo tak, nama ku skrg, Dr. Asiah dah...
Heheheh... (Tolong jangan jadi Akauntan, sangat bosan kerjanya...)
Huhuhu....

Fakta Keempat:
Fav. English movie ialah 51st Dates...
Aku sgt suka cerita ni...
Suka sgt la...
Hehehhe... :-)
Lagi satu, aku suka Drew Berrymore yang cantik ini... :-)


Fakta kelima:
Tandatangan Asiah telah bertukar sejak duk UM ni...
Dulu, tandatangan Asiah punyalah cantik, siap ada butterfly lagi kat belakang...
Skang, tandatangan aku dah macam 'jarum' bak kata Vasegi (staf aku di pejabat).
Bila dia nak aku sign chq, mesti dia kata "Puan, sila jarum puan..."
Heheheh, melampau tak.
Bank pun salu call nak confirmkan signature aku...
Akhirnya, Selasa lepas ku dah ke bank, utk update Signature ku...
I miss my old signature, tp dah tak reti nak buat...
Huhuhu....

~Asiah Ishak~
9.25 malam, 10/12/11 Sabtu

Menu malam ini... :-)

Assalamualaikum...
Arini gi ofis dari jam 9 pagi sampai 5 petang...
Macam hari bekerja biasa...
Kalo aku xgi kerje arini, leh effect 1 UM tau...
Hehehhe...
So, diatas komitmen kerje yang tinggi, aku dgn rela hati, meninggalkan suami tercinta & anak tersayang kat rumah...
Syg, thanks jaga Firas yer... :-)

Haaa, just nak tunjuk, roadtax Myvi dah sampai Selasa aritu...
Isnin order, Selasa dah sampai...
Sangat EFFICIENT... :-)
Thank MYEG, luv u la...

Ari Selasa jugak, planner UM dah diedarkan...
I Like the color...
Ku ni peminat warna merah/pink/purple... :-)
Kipas ku dah tinggal 2 bilah jer, sebab Firas patahkan masa ku bawak Firas gi office...
Huhuhuhu..

Ni gambar Firas ari Rabu, time nak hantar gi schooshhh...
Firas sgt enjoy ke schoshhhh...
Senang hati mama nak ke ofis... :-)

Haaa, ni la tempat kerje ku a.k.a partition...
Dulu ada bilik sendiri, now dah pindah building baru, terus downgrade dari ada bilik sendiri, ke ada partition sendiri...
Apapun, layanzzz... :-)

Haaa, ni baru la menu malam ni...
Ku masak Mihun Sup & buat Fresh orange jer...
Sambal kicap tuh pun aku buat, sampai menjilat jari sedapnye...
Hehehhe, memuji diri sendiri....

Aktiviti esok pulak, pergi kenduri kawen Liyana, staf tersayang...
Hadiah lom beli lagi...
Sok bawakkan hadiah Pn. Bib utk Liyana jer...
Hadiah Liyana, ari Selasa baru bagi, coz Monday baru nak gi beli...
Hehheheh... :-)

~Asiah Ishak~
8.46 malam, 10/12/11 Sabtu

Wednesday, December 7, 2011

Makanan yang bermain di fikiran... :-)

Hanya 2 makanan ini bermain di fikiran saya skrg....
Tapi tak pasti, apakah motifnya....

1. Nak buat chocolate cake, tp kat atasnya nak letak creeme cheese....
2. Nak buat mee bandung muar...

Nak kata lapar, tak pulak....
Tapi inilah 2 makanan yang menari-nari di minda...
Hehehhe....

~Asiah Ishak~

Mengarut-Ngarut di Tengahari... :-)

Assalamualaikum...
Sekarang jam 1.31 tengahari, 7 Disember 2011...
Aku di office...
Arini xkuar makan sebab BFF takde, Ija & Bib meeting di R&D...
Fit ada ajak kuar makan sama td, tp tak mahulah, beliaukan lelaki...
So, ku melepakkan diri sambil melayan FB...
Tadi Kak Limah kasi aiskrim chocovanilla....
Thanks Kak...

Arghhhh, seronoknye baca status kawan2 yang baru tahu mengandung la, sedang tunggu masa nak deliver la...
Seronoknye...
Sejujurnya, ku nak sgt preggy...
Tak tahu nak express mcm mana dah, keinginan nak preggy...
Tapi lom rezki lagi kan...
Orang pun dah ramai tanya, bila Firas nak ada adik dll....
Aku pun berkata, "Doakan saya k"...
Hehehhe...

Ari Ahad arituh, balik kampung tgk baby Aishah...
Comella sangat...
Tengok baby ni, mmg tak puas, lagi ditengok, lagi nak tengok....
Meaning, anak Aisyah dah 3 la...
Ku jer yang masih sorang...
InsyaAllah, ada rezki ku nanti...
Asiah, sila bawa bertenang k...
Kalo salu stress, camne nak lekat...

Nasib la hubby aku tak 'berkeinginan' mcm aku sgt...
Everytime aku down, mesti nama Kak Limah keluar...
"Sayang, at least kita ada Firas tau, kita dah ada zuriat... Cuba tgk Kak Limah tuh, seorang pun tak ada lagi... Sabar k sayang..."
Ayat kat atas ni dah leh ku hafal setiap kali aku meluahkan kesedihan kak hubby ku...

Okies, Asiah cuba bersabar k...
Ada rasa nak gi hospital jugak, tp tak buat2 appoinment lagi...

Hari Isnin ni, aku cuti...
Sebab mr hubby cuti...
Plan nak tgk Ombak Rindu...
Arghhh, teringat time belajar2 dulu, kalo gi KLCC, mesti singgah Kinokuniya....
Pastu, mesti beli 1 novel...
Pastu jugak, malam tuh mesti tak tido baca novel sampai habis...
& Ombak Rindu is one of my fav...
Ada kesinambungan cerita ni... "Cinta, Tiada Akhirnya"....
Mmg expectation tinggi la utk filem ni... :-)
Sebab novelnye sangat la best...

Arghhhh, menyebut zaman2 study ni, mesti teringat kat Tini, Yus, Korn, Ez, Di....
Teringat setiap kali berjumpa, mesti cium2 pipi...
Teringat bila lapar di kolej, ada orang datang hantar nasi, air etc...
Teringat mcm2 la kesimpulannya....
Arghhhh, rindunya zaman study dulu....
Dah berakhir dah semua tuh....

Okiesla, ku nak quit dah, nak mamam bihun goreng...
Fit tapaukan untuk aku tadi...
Thanks Fit, belanja...
Lain kali tak nak tapau kat Fit, nnti Fit tak mo amik duit...

Yang benar,
~Asiah Ishak~
1.49 tengahari 7/12/11 Rabu

Monday, December 5, 2011

Nur Damia Arissa Mohd Rizal :-)

video

This video specially dedicated to Norain Ishak... :-)

Video taken yesterday, time tgk BoBoiBoy, around 7pm mcm tuh...

Enjoy...

~Asiah Ishak~
6.59 pagi, 4/12/11, Isnin

Saturday, December 3, 2011

Hectic Day... 3/12/11...

Assalamualaikum....

Ni ku perkenalkan, Sonic the Fighter... :-)

A friend of mine with his team, buat kereta ni from 6 Proton models...

If i'm not mistaken, just need to send sms to start the engine and other innovation...

Gambar kat bawah ni, masa masih dlm pembuatan....

Gambar kat bawah lagi satu is the latest one, after reviewed by Tun Dr. Mahathir...

This morning, my fren sms me telling that Sonic get no 4 out of 20....

Great kan?

I like the color anyway... :-)

My friend yang hensem kat belakang tuh yer... :-)

Congrate yer... All your effort dah dpt ganjarannya... :-)

Gambar tghari tadi...

Di Impian Morib Hotel...

Actually semalam & today ada Bengkel for all officer kat Bendahari...

To plan ahead for 2012, nak cemerlangkan lagi Bendahari UM ni...

Truly, I enjoy this bengkel... :-)

Semoga Bendahari semakin WOLRD CLASS :-)


Hubby dah tunggu kul 1.00ptg lagi, utk bawak ku gi kenduri kawen Kak Aziah, birthday party Adam Haris & birthday party anak Masyi... :-)

Alhamdulillah, dah terfulfill semua aktiviti hari ni, kecuali nak balik kampung...

Aku dah tak larat sangat, esok pagi baru balik kampung, nak jumpa mama DAMIA ARISSA dan DAMIA ARISSA....

To Norain, tomorrow i amik gambar baby byk2, post in blog, nak kasi ko lepas rindu...

Ok???

Okiesla, ni jer update for today...

Walaupun agak kepenatan, tp saya happy...

~Asiah Ishak~
9.44 malam 3/12/11 Sabtu

p/s:
To Ainun Batrisya, Happy Birthday ke 13 tahun... :-)

Friday, December 2, 2011

DAMIA ARISSA, Welcome to the World... :-)

My sister just deliver a chubby baby gurl sejam yang lepas...

Her baby name: DAMIA ARISSA MOHD RIZAL

Aisyah spell to me her baby's name... :-)

And me, so EXCITED...

Wish to go there to see her baby, unfortunately, this morning I will travel to Morib, ada course dia sana...

InsyaAllah, esok nak gi tgk dia or balik kampung after the course...

Aisyah will berpantang di rumah mak for 1 week... :-)

Tadi ku call dia, she so EXCITED bgtau anak dia chubby etc...

Seronoknye dapat anak baru....

Aku bila pula???

Aku ada ternangis skit tadi, cause aku sgt nak new baby dalam family...

Tapi belom rezki lagi, berdoa dan terus berdoa la...

Sesiapa yang baca entry ni, sila doakan aku cepat preggy yer....

Aku nak sangat2...

Okies la, nak kemaskan brg2 nak travel ni...

Mak ngan ayah tgh bersiap2 nak gi tgk Aisyah kat Hospital Selayang...

Take care mak, take care Ayah... :-)

~Asiah Ishak~
6.10 pagi, 2/12/2011, Jumaat

p/s: Firas mesti seronok tgk baby baru ni... :-)