Thursday, October 27, 2011

Sedih

Tengah sedih...
Tapi tak leh nak ngadu kat sesapa...
Simpan sorang jer yang boleh...

~Asiah Ishak~
8.03mlm 27/10/11 Khamis

Wednesday, October 26, 2011

Oktober oh Oktober...

Assalamualaikum...
Huh, nape yer tajuk post aku begitu yer...
Macam2 expense aku utk Oktober 2011 tersayang ni...
Antaranya,

Pertama:
InsyaAllah, ku masuk Korban utk Raya Haji ni...
Amik 1 bahagian jer...
InsyaAllah, ada rezki lebih nnti, leh buat lebih...
(RM350)

Kedua:
Ku baru jer tukar, nama2 TNB, SYABAS, Indah Water Konsortium, Majlis Perbandaran Sepang ke atas nama kami...
Mmg berabis byk la bulan ni, bil2 nye mmg kena byr, ngan Cagaran-cagaran lagi...
Tapi lega la semuanya dah selesai...
Pasni, semua bil2, atas nama kami la, dah tak atas nama owner lama...
(RM767.40)

Ketiga:
Semalam dah beli aircond...
Beli Panasonic Inverter 2.0 hp utk letak kat hall rumah...
Mungkin akan diletakkan di ruangan TV kami, so sejuk la skit time layan tv, kurangla ti ku melayan lappy ku ini...
Hehehhe...
Resit di bawah ni jer dah bernilai RM1000...
InsyaAllah, Jumaat ni pasang aircond...
(RM2,850)


Keempat:
Beli Lawn Mover, Briggs & Stratton...
Encik Emy nak RM850, tp ku tawar, dpt la kurang RM50...
Boleh la...
Rumput pun dah nak panjang, dah ada mesin ni, senang la nak potong rumput...
Gambar rumput dibawah tuh, diambil dr bilik aku, dah panjang kan...
(RM800)



Kelima:
Yang kelima ni takde pape...
Saje nak tunjuk CD baru...
Ok la CD ni, bacaan surah2 Lazim yg biasa kita baca time solat...
Mana tau, ada bacaan kita yang tak betul...
So, leh check dr CD ni...
Siap ada buku terjemahannya sekali...


Erm, byk tul big expenses bulan Oktober ni...
Kalo nak tau, every month ada jer benda2 mcm ni...
Next month tak tau lagi apa...
Mungkin pasang Alarm kat rumah kot...
Ada surver harga arituh, kalo rumah aku ni, cost nak pasang Alarm maybe dalam RM2000++
InsyaAllah, kalo ada rezki lebih, leh buat, kalo kering kontang, tunggu la dulu...

~Asiah Ishak~
12.26 tghari, 26/10/11 Rabu

Sunday, October 23, 2011

Happy Birthday Nabil... :-) (Versi Video)

video

Happy Birthday Nabil... :-)

Hari ni pulak, jenjalan sampai ke Kuala Kubu...
Dah setahun tak pi sana...
Adik ku, Aishah & Rizal buat birthday anak nya...
Jemputan hanya kami keluarganya la... :-)
So, semua ada kecuali Norain la...
Ain kan kat Cork... :-)


Ni la kek nye...
Sedap beb, kek Aiskrim...
Habis langsai semuanya kek ni...
Tak sempat Aishah nak simpan2 ker...
Hehehhe, thanks korang yer.... :-)

Ni la besde boy nye, Nur Nabil Yousef Bin Mohd Rizal Hassan... :-)
Happy birthday Nabil...
Nanti study buku yang makngah kasi tuh k... :-)

Cucu mak ngan ayah...
Currently ada 6 orang, akan menjadi 7 tak lama lagi, sebab Aishah tgh sarat mengandung anak ketiga...
Anak ku masih sorang lagi yer... :-)
Tersenyum Firas, aku amik gambar dia...

Lepas makan2 tuh, kami gi tgk umah Aishah & Rizal kat Antara Gapi...
Not bad rumahnya...
Tak silap aku RM179,000, 20' x 70'
Hall dia luas la... tak payah nak fikir reno dulu, mcm umah aku dulu...
Sebab hall sgt kecil rumah aku dulu....
Cuma pasang tiles heavy duty jer kat car porch tuh...

Seronok agaknya ayah aku, anak2 dia suma dah ada rumah sendiri...
Along kata, rumah Ain nnti, dia yg serveykan...
Hehehhe, lawaks la ko Along....

Okies la, chow sin chi...
Dah nak masuk Maghrib ni, nak uat apa yg patut....
Mak dah balik kg dah...
So, kami kembali lah bertiga di rumah ni... :-(

~Asiah Ishak~
6.57 petang 23/10/11 Ahad

JJCM umah Pakcik Aman & Aunty Rasya @ Subang Bestari... :-)

Assalamualaikum...
Nak update aktiviti semalam & arini...
Actually, activity dah bermula dari hari Jumaat dah...
Atok datang umah aku & tido di rumah ku...
Atok datang rumah, pasal ada JJCM umah Pakcik Aman aku...
Fyi, Pakcik Aman ni ialah adik mak aku...

Haaaa, ni lah Pakcik Amanku & Rasya...
Kami panggil dia Rasya jer & dia pun ok...
Yg si tecik tuh, anak nya Layla Hanin a.k.a Lily...
Lily ni lahir sehari awal jer dari Firas...
Firas 27 Jun & Lily 26 Jun 2009...

Firas seronok betul la kan, banyak sungguh mainan umah Tokcik Aman dia... :-)

Ni lah tok aku...
Datuk Mengiang Haji Yaacob Bin Yusoff...
Tok bersama ngan Mira, cicit nya yang sulung...
La ni, tok dah ada berbelas cicit la...
Family aku jer dah menyumbangkan 7 cicit utk atok...
Tp arwah wan hanya sempat jumpa Mira jer...
Fyi, Mira dah umur 8 tahun...
31 Oktober 2011 ni, cukup la 8 tahun... :-)

Antara menu yang ada...
Seriouslu, yg ada cheese ngan sosej tuh, sedap giler...
Actually ada menu nasi arab kambing panggang, kat keliling kambing tuh ada nasi arab...
Sedap!!!

Bersama makcu... :-) Thanks makcu, semua gambar ni, cilok dr fb makcu.... Hahhahah...

Lepas dah kenyang, meeting Yayasan DMHY pun bermula...
Now tgh fokus pasal acara Korban & family day yang akan diadakan pada Februari 2012...

Ni, Atie, anak Pakcik Aman & Makcik Nolly...
Sempat beliau snap gambar ni...
Cantik, ku pun cilok dr fb dia...
Hehehhe....

Conclusion:
Semalam mmg best...
Pagi2 breakfast ngan atok, mak, ayah...
Atok kata, sedap tido umah aku...
Pastu gi Subang Bestari, jumpa sedara mara...
Fyi, semua kami take turn uat makan2 ni...
My turn is on January 2012...
Tengah fikir2 gak nak uat pe, catering jer kot... :-)
Pastu, jenjalan umah Makcik Nolly pulak kat KJ...
Pastu singgah gi Giant Sri Kembangan, tunjuk mak ayah kedai/kiosk kat sana...
Pastu, balik umah tido tak sedar diri...
Sgt seronok!!!

~Asiah Ishak~
6.24 petang 23/10/11 Ahad

Friday, October 21, 2011

OrangeMate Dating @ Mid Valley... :-)

Hari ni dates ngan Z, Ija & Bieb with lil' Arham...
Location, The Manhattan Fish Market, Mid Valley...
Sangat2 seronok...
Darling, next time kita pakai PINK pulak k...
Layanzzz gambar jom!!!


Lil' Arham with Aunty Are, Aunty Ija, Aunty Z...


Mmg sedap... Harga makanan dia pun best... Layanzzzz... :-)



Z & Ija... We will miss u Z... Selalu2 la jengok kami di sini...

Recommended to come after gaji day... Hehhehe... Anyway, the food so nice... :-)


Sweetkan mommy2 ni... :-)



Ikan dori yg sangat sedap... Dimakan bersama tartar sos, fav ku... :-)


Orennye daku... Lampau tau... Anyway, ramai kata baju ni sweet... :-)


Sangat sedap... :-) RM55/plate...


Lil' Arham with Mama Bieb... :-) Now, lil' Arham dah reach 5kg... Congrates Arham... :-)


Seronok nye dpt dukung Arham...

Tak sabar nak tambah baby...

Ya Allah, kurniakan kami seorang anak perempuan yang comel & solehah...

Amin... :-)


So sweet this photo... Belajar k Z... :-)


The 'four' of us... Later will be 'three'... Sob, sob, sob... :-(


Nice kan this picture... Dah nak balik ni...

Terserempak ngan Dayah, Zeety & Hasanah...

So, diorg amikkan pic ni... Thanks yer... :-)



Conclusion:

I'm so happy today...


~Asiah Ishak~

6.37 petang 21/10/11 Jumaat

Thursday, October 20, 2011

The Truth of the Life of this World - Harun Yahya


Aku ada buku ni...
Tapi kat mana yer skrg, terasa nak baca buku ni...
Tuh yg google...
Harap2 dapat bertemu buku ni...

"Life is short, but the soul lives for eternity..."

~Asiah Ishak~

Wednesday, October 19, 2011

I Love You Like a Love Song, Baby... :-)


It’s been said and done
Every beautiful thoughts been already sung
And I guess right now, here’s another one
So your melody
Will play on and on
With the best of own
You are beautiful
Like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You saved my life again
And I want you to know baby

Chorus:
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe- peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat

Cursing me
Boy, you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me
What you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hypnotized
By your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
And you are and I want you to know, baby

Chorus:
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe- peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe- peat

No one can pause
You stand alone
To every record I own
Music to my heart
That’s what you are
A song that goes on and on

Chorus:
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe- peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I love you like a love song

~Asiah Ishak~

Meeting Hizbur & his wife... :-)


Assalamualaikum...
Imam Muda Hizbur, antara orang yg aku suka la...
I mean, ikon yg baik di mataku...

Kul 7.30 mlm td, bertempat di Giant Sri Kembangan, ku terjumpa Hizbur & isterinya...
Ku sedikit gayat la, sebab aku mmg camtu...
Tapi hubby ku uat tak kisah jer...

Mmg jumpa dekat2, tp hanya tersenyum sahaja la...
Takkan la aku nak excitedkan...
Wife dia sgtla cantik, ayu... sweet...
Sangat sepadan la...

Dah lama pulak xtgk Hizbur kat Astro...
Beliau xde program terbaru ker?
Hehehheh, sibuk jer Asiah ni...
Layanzzz...

Kalo sesapa dtg ke Giant Sri Kembangan, jemputla singgah kiosk kerepek/jeruk/assam/sweet yang kat depan SR & Foodcourt...
Semua leh campur, 3 paket RM5 jer...
I Loike... :-)

~Asiah Ishak~

ALLAH

~Asiah Ishak~

Positive Approach... I Loike... :-)

~Asiah Ishak~

Lima Perkara Yang Kita Mahukan...


Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya:
1: Wajah yang cantik
2: Duit yang banyak
3: Kesihatan yang baik
4: Anak-anak yg cerdik dan berjaya
5: Tidur yang nenyak tanpa ganguan

Senang jer untuk mendapatkannya, hanya 15minit setiap hari.

Nabi s.a.w. bersabda,
“Siapa yang tinggalkan solat Subuh, tiadalah padanya Nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan solat Zohor, tiadalah padanya Rezki yang berkat
dan barang siapa yang tinggalkan solat Asar, tiadalah padanya Kekuatan badan
dan siapa yang tinggalkan solat Maghrib, tiadalah padanya Anak-anak yg bermanfaat
dan barangsiapa yang tinggalkan solat Isyak, tiadalah padanya Tidur yang nyenyak”

~Asiah Ishak~

Cinta Elyssa... :-)

Just nak share, la ni ku mabuk ngan cerita ni, Cinta Elyssa...
Setiap Selasa, jam 9.00 - 10.00 malam...
Suka sgt kat Fasha Sandha ni...
She so sweet la to me...
Orang lain, ku tak tahu la...

Setiap Selasa jer, mula la xsabar nunggu cerita ni...
Malam tadi, mmg bercinta la nak ngk cerita sampai habis, psl kepala sakit kan...
Sambung tgk Edisi Khas yg lawak tuh...
I loike... :-)

Sweet kan couple ni...
Bila la si Fasha ni nak kawen kan, tertunggu2 jugak...
Anyway Fasha, wlupun ramai jugak org tak berapa suka awak, tp saya tetap suka...
U sweet... :-)
Perbaiki diri yer...

~Asiah Ishak~

Sakit kepala :-(

Tengah sakit kepala ni...
Sejak semalam lagi...
Letih sgt kot, kerje kat ofis byk & xcukup tido...
:-(

Notes: Doa ibu bapa kepada anaknya sgt mustajab... Minta la mak ayah kita berdoa utk kebaikan kita, anak-anaknya... :-)

~Asiah Ishak~

Thursday, October 13, 2011

Husband, I Luv U So Much...


For your smile,
I'd walk for miles...

For your touch,
I'd give you so much...

For your kiss,
I'd give you sheer bliss...

For your hand,
I will always understand...

For your love,
I'd give all you can conceive of...



You treat me so right
I'm so glad we don't fight...

I can count on you
to always be true...

You make me feel good
as only you could...

Thanks for being the right one for me
and encouraging me to be all I can be...



Luv u so much sweetheart...


Eventhought I know, u won't read this...


Thanks for being loving husband to me & good dad for Firas...


~Asiah Ishak~






Janji Allah Taala Kepada Orang Yang Hendak Berkahwin

Pertama:
“Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki yang keji, dan lelaki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula)”. (An Nuur : 26)

Bila ingin mendapatkan jodoh yang baik, maka perbaikilah diri. Hiduplah sesuai dengan ajaran Islam dan Sunnah Nabi-Nya. Jadilah lelaki yang soleh, jadilah wanita yang solehah. Semoga Allah memberikan hanya yang baik buat kita. Amin.

Kedua:
“Dan kahwinikanlah orang-orang yang bujang diantara kamu dan orang-orang yang layak (berkahwin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan mereka dengan kurniaan-Nya. Dan Allah Maha Luas (Pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui”. (An Nur: 32)

Sebagian para pemuda ada yang merasa bingung dan bimbang ketika akan berkahwin. Salah satu sebabnya adalah kerana belum mempunyai pekerjaan. Dan yang peliknya ketika para pemuda telah mempunyai pekerjaan pun tetap ada perasaan bimbang juga. Sebahagian mereka tetap ragu dengan harta yang mereka dapatkan dari gajinya. Dalam fikiran mereka terdetik, “adakah cukup untuk berkeluarga dengan gaji sekian?”.

Ayat tersebut merupakan jawapan buat mereka yang masih ragu untuk melangkah ke alam pernikahan kerana alasan ekonomi. Yang perlu ditekankan kepada para pemuda dalam masalah ini adalah kesanggupan untuk memberi nafkah, dan terus bekerja mencari nafkah memenuhi tuntutan berkeluarga. Bukan besarnya wang ringgit yang perlu dibimbangkan. Kelak, Allah akan menolong mereka yang berkahwin.

Allah Maha Adil, bila tanggung jawab para pemuda bertambah – dengan kewajiban menafkahi isteri- isteri dan anak-anaknya – maka Allah akan memberikan rezeki yang lebih. Tidakkah kita lihat kenyataan di dalam masyarakat, kebanyakan mereka yang bermula dengan kemiskinan, tidak mempunyai apa-apa ketika menikah, kemudian Allah memberinya rezeki yang melimpah-ruah dan mencukupkan segala kekurangannya?

Ketiga:
“ Ada tiga golongan manusia yang berhak Allah tolong mereka, iaitu seorang mujahid fi sabilillah, seorang hamba yang menebus dirinya supaya merdeka dan seorang yang bernikah kerana ingin memelihara kehormatannya”. (hari. Ahmad 2: 251, Nasaei, Tirmidzi, Ibnu Majah hadis no. 2518, dan Hakim 2: 160) Bagi siapa saja yang bernikah dengan niat menjaga kesucian dirinya, maka berhak mendapatkan pertolongan dari Allah berdasarkan penegasan Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam dalam hadis ini. Dan pertolongan Allah itu pasti datang.

Keempat:
“Dan diantara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda- tanda bagi kaum yang berfikir” (lah Rum : 21)

Kelima:
“Dan Tuhanmu berfirman : ‘Berdoalah kepada- Ku, nescaya akan Kuperkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang memalingkan diri dari menyembah-Ku akan masuk neraka Jahanam dalam keadaan hina dina’ ”. (Al Mu’min : 60) Ini juga janji Allah ‘Azza wa Jalla, bila kita berdoa kepada Allah nescaya akan diperkenankan-Nya.

Termasuk di dalamnya ketika kita berdoa memohon diberikan pasangan hidup yang agamanya baik, cantik, taat dan sbgnya. Dalam berdoa perhatikan adab dan sebab terkabulnya doa. Diantaranya adalah ikhlas, bersungguh-sungguh, merendahkan diri, mengadap kiblat, mengangkat kedua tangan, dll.

Perhatikan juga waktu-waktu yang mustajab dalam berdoa. Di antaranya adalah berdoa pada waktu sepertiga malam yang terakhir dimana para malaikat turun dari langit dunia bersama-sama mengaminkan , pada waktu antara azan dan iqamah, pada waktu turun hujan, dll.

Perhatikan juga penghalang terkabulnya doa. Di antaranya adalah makan dan minum dari yang haram, juga makan, minum dari usaha dan sumber yang haram, melakukan apa yang diharamkan Allah, dll.

Manfaat lain dari berdoa bererti kita meyakini kekuasaan Allah, mengakui bahwa Allah itu tempat meminta, mengakui bahwa Allah Maha Kaya, mengakui bahwa Allah Maha Mendengar, dll. Sebahagian orang ketika jodohnya tidak sampai- sampai maka mereka pergi ke dukun-dukun dan bomoh berharap agar jodohnya lancar. Sebahagian orang ada juga yang menggunakan guna-guna dan sihir. Cara-cara seperti ini jelas dilarang oleh Islam.

Perhatikan hadis-hadis berikut yang merupakan peringatan keras dari Rasulullah Sollallahu ‘alaihi wa sallam: “Barang siapa yang mendatangi peramal nasib / dukun, lalu ia menanyakan sesuatu kepadanya, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam”. (Hadis sahih riwayat Muslim (7/37) dan Ahmad) Telah bersabda Rasulullah sollallahu ‘alaihi wa sallam, “Maka janganlah kamu mendatangi peramal-peramal nasib itu.” (Sahih riwayat Muslim hanya 7 hal. 35). Telah bersabda Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Sesungguhnya jampi-jampi (mantera) dan guna-guna (sihir) itu adalah (hukumnya) syirik.” (Hadis sahih riwayat Abu Daud (no. 3883), Ibnu Majah (no. 3530), Ahmad dan Hakim).

Keenam:
”Mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan solat”. (Al Baqarah : 153) Mintalah tolong kepada Allah dengan sabar dan solat. Tentunya agar datang pertolongan Allah, maka kita juga harus bersabar sesuai dengan Sunnah Nabi Sollallahu ‘alaihi wa sallam. Juga harus solat sesuai Sunnahnya dan terbebas dari bid’ah-bid’ah.

Ketujuh:
“Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan”. (Alam Nasyrah : 5 – 6) Ini juga janji Allah. Mungkin terasa bagi kita jodoh yang dinanti tidak kunjung tiba. Segalanya terasa sulit. Tetapi kita harus tetap berbaik sangka kepada Allah dan yakinlah bahwa sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Allah sendiri yang menegaskan dua kali dalam Surah An- Nasyrah.

Kelapan:
“Hai orang-orang yang beriman jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu”. (Muhammad : 7) Supaya Allah Tabaraka wa Ta’ala menolong kita, maka kita tolong agama Allah. Baik dengan berinfak di jalan-Nya, membantu penyebaran dakwah Islam dengan penyebaran buletin atau buku-buku Islam, membantu penyelenggaraan pengajian, dll. Dengan itu semoga Allah menolong kita.

Kesembilan:
“Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya.Sesungguhnya Allah benar- benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa”. (Al Hajj : 40)

Kesepuluh:
“Ingatlah, sesungguhnya pertolongan Allah itu amat dekat”.(Al Baqarah : 214)

Itulah janji Allah. Dan Allah tidak akan menyalahi janjinya. Kalaupun Allah tidak / belum mengabulkan doa kita, tentu ada hikmah dan kasih sayang Allah yang lebih besar buat kita. Kita harus berbaik sangka kepada Allah. Inilah keyakinan yang harus ada pada setiap muslim dan muslimah.

Jadi, Kenapa ragu dengan janji Allah ?

Wednesday, October 12, 2011

my convocation....

Hehehe...
Saje nak letak gambar ni, since now kan semua Uni sebok convo...
So, nak sebok jugak...
Ni la gambar convo I...
B. Acc (Hons) UIAM, tahun 2006...
Dah 5 tahun yer berlalu...
Rasa cam baru jer lagi convo...

Ni gambar studio...
Gambar yg family pun ada, tp tak ada softcopy, dah hilang kot softcopy nya...
Nanti nak print satu, gambar ku yg ini ngan gambar hubby gak, letak kat Reading Section kami...
Nak kasi motivasi kat Firas supaya belajar tinggi2, lebih tinggi dr mama ngan papanya... :-)

Ni lak gambar kat UIA...
Actually, masa graduation day ni, ku tak berapa happy la...
Ada krisis cinta...
Hahhahah... Asiah, kisah lama jgn dikenang...
Focus pada hubby mu tercinta yer...

Okiesla, ada jugak koleksi gambar grad ku kat blog kesayangan ni..
La ni rasa blog ni mcm teman hidup jer...
Suka bukak, nnti leh dgr lagu Neera...
:-)

~Asiah Ishak~

Alhamdulillah...

Allah Taala makbulkan doaku pagi ni...
Alhamdulillah...
Syukur sangat...
Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam...
InsyaAllah...

~Asiah Ishak~
5.59 pagi 12/10/11 Rabu

Tuesday, October 11, 2011

Album Kak Siti Saya... :-)


Erm, sesapa yg rapat ngan ku, sure tau aku ni peminat Siti...
Minat giler la, bak kata orang, kalo 1st time dgr lagu Siti, terus jatuh cinta dah...
Wlupun ku peminat, tp ku tak pernah beli CD Siti... Kaset tuh ada la, time belajar2 dolu...
Hehehhe, tuh la kelemahanku....
La ni, ku download dr internet jer la...

So, kalo sesapa nak hadiahkan aku CD, aku amat alu-alukan...
Terobat la rinduku pada Siti ni... Huhuhuh...
Leh hantar ker:
Asiah Ishak
Jabatan Bendahari
Universiti Malaya
50603 KL

Ku byk kali hint mr hubby pasal bendalah ni, tp mr hubby tak faham2...
Huhuhu...
Kat blog ku ni, ku leh tulis mcm2, psl hubby tak pernah baca...
Kalo ku jiwang2 tulis kat blog ni pun, aku layan sorang2 jer, sebab dia tak pernah baca...
Bagi dia, lebih baik baca Naruto online...
Huhuhu...

Okieslah, citer Cinta Elyssa kat TV3 dah start...
Nak ngk....
Aku suka sgt citer ni, sebab Fasha Sandha blakon....
I loike...
Daaa....

~Asiah Ishak~
9.03 malam, 11/10/11, Selasa

Special Note to my Silent Reader from Pasir Gudang...

Assalamualaikum...

Boleh berkenalan?

Macam tertanya-tanya, siapa kamu yg selalu visit blog saya...

Kalo tak mo disclose di blog ini, meh email saya di asiah_i@yahoo.com...

Anyway, semoga terhibur dgn cerita ntah apa2 di blog saya ini...

Wassalam...

~Asiah Ishak~

Dah sebulan Ain kat Ireland...

Hi Ain...
Dah sebulan erk ko kat sana...
Kalo mung balik Mesia June 2012, maknanya lagi 9 bulan la kita nak jumpa lagi...
InsyaAllah...
Camne ko kat sana?
Makin sihat? Makin gumok? Makin gembira?
Hope ko ok2 kat sana...
Ada sales kat sana ti, habaq k...
Misshhh u la dear...
Aku rasa cam nak gi bercuti...
Maybe end of this year nak gi Cameron kot...
Pergi 3 hari 2 malam ker...
Tak tau lagi sama ada nak pergi ngan mak ayah along sefamily or kami bertiga jer..
Duk kat Bendahari ni, stress dia lain macam...
Huhuhu, takpelah, dah nama pun 'kuli', kena la bekerja utk 'majikan' kan...
Ko best la, nnti jadi Doctor....
Leh rawat aku yg sakit "hati" ni nnti...
Heheheh...
Okiesla, aku teringatkan ko...
Errr, nak gi tau, aku ada order jagung from this blog: http://kelikelikeli.blogspot.com/
Macam menarik jer..
Aku suh dia uat delivery kat umah mak ari Jumaat ni... RM18 utk 20 tongkol...
Ok la kan?
Nanti kalo sedap, ku order lagi time ko balik Mesia nnti...
Chiow....
Missshhh u...
Firas missshhh u too...

~Asiah Ishak~

Rules Kebahagian... :-)

Assalamualaikum...
Just want to share this...
Simple rules of happines...


Ataupun,
1. Lupakan keburukan orang lain kepada kita...
2. Lupakan kebaikan kita kepada orang lain...

InsyaAllah, hati akan menjadi lebih tenang... :-)

~Asiah Ishak~

Monday, October 10, 2011

Jenjalan Raya umah Ez & Di...

Assalamualaikum...

Baru dapat hapdet gambar ni, sebab Salei baru upload kat fb nye...

Fyi, Ez & Di ialah best-best fren aku di IIU aka UIA...

We are so close sampai kemana2 pun, mesti bertiga...

Yang lenlain dalam gambar ni, close jugak, but not heart to heart la...

Hehehhe...

I luv u all lah, walaupun dah meninggalkan UIA lebih 5 thn, tp kita ni tetiap tahun bergathering...

I loike....


Di rumah Di...
Sedap Di masak spagetti, sampai ntah berapa kali ku repeat kuah spagetinya...
Bila la mau kurus camni..
ehehhehe...

Sedang menikmati Mee Bandung Ez...
Seriously, sangatla sedap...
1st time ku makan mee bandung bertambah2....
Faize, nak order perencah!!!

Haaaa, ni la Faize...
Sedang preggy 1st baby...
Semoga selamat mama & baby...

Firas seronok main keta Nafiz...
Erm... Nafiz, mung sabar jer la yer ngan abang Firas...
Beliau mmg tak leh nampak keta...
Hehhehe...

Gambar terakhir sebelum balik...
Ni kat umah ez...
Yg sweetnye photo ni, semua pun buat peace, termasuk anak2 kami sekali...
Sweet sgt... :-)

~Asiah Ishak~
9.07 malam, 10/10/11 Isnin...

Sunday, October 9, 2011

Firas New Car... :-)

Firas so excited dapat new car yang lebih besar dari biasa...

Rasanya, pasni nak curik masa la, snap suma gambar keta2 Firas yang ada kat umah ni...

Hehehe, tp kebanyakan nye, dah hilang tayar la, patah la...

Huhuhuhu, tak cermat betul...

Kali ni beli keta kontrol pulak...

Pandai firas main remote tu, aku pun dok reti...

Hehehhe...

Firas uat apa tuh sayang...

Buat "peace" cam Nafiz yer...

Nanti mama ajar k... Nanti kita celen ngan Nafiz, sapa pandai uat "peace" yang betui...

Papa, thanks for the Car...

Firas suka sangat...

I luv u Pa.... :-)

Mama pun luv papa....


Sayang Firas,
~Asiah Ishak~