Wednesday, January 11, 2012

Yes, i'm pregnant...

Assalamualaikum...
Ramai yg tertanya2 what happen to me sampai admit ward...
Untuk makluman, ku telah di admitkan ke Hospital Putrajaya sejak semalam...
Due to GDM on my pregnancy...
Sejak semalam, ntah berapa kali buat BSP...
Inject insulin, amik darah...
Lebam2 dah lengan aku...

I've to go for insulin sebab bacaan gula tinggi...
So far paling tinggi is 10mmol and paling rendah 7.2mmol...
Itu kira yang puasa nye....

Yang lepas makan nye, paling tinggi is 11mmol....
Untuk makluman, mmol yang baikis below 6.7mmol...
So, aku dah sgt terlebih la ni...

Skrg, tgh tunggu pakar diet & pharmasist utk advice aku ttg pemakanan & how to inject insulin myself....
Doktor suh aku beli alat utk check BSP sendiri kat rumah...
Alat tuh quite expensive plus dia punya strips pun mahal...
Satu strips dalam RM2.50, plus jarum and alcohol swab...
And yet, aku kena buat BSP sebanyak 7 times per day...

I dont know, how is my life after this...

6 comments:

  1. Ala chillax la. kawan aku si danny tu muda2 lagi dah kena inject insulin jugak

    ReplyDelete
  2. asiah kuatkan semangat ye..take care

    ReplyDelete
  3. Kak Asiah, I'm your silent reader :)
    Tahniah for the second pregnancy, may Allah ease and smoothen your situation :)

    ReplyDelete
  4. Norain: Ain, danny tuh tak preggy, so dia jaga diri sendiri jer, daku ni preggy, mmg kena jaga diri sgt betul2... :-)

    Di: Thanks, ku tgk cuba kuatkan semangat... Tp selalu memangis... :-(

    Tina: Terima kasih....

    Anon: InsyaAllah, doakan baby akak sihat2 yer...

    ReplyDelete
  5. kiter epi sgt dgr impian asiah dh tercapai..pasal kena inject insulin sendiri kt umah tu xyah risau sgt la asiah..setakat ni dh 2 org dlm family kiter yg kene inject insulin sendiri time pregnant...Alhamdulillah seme ok..baby ngn ibu pun Alhamdulillah sihat sampai sekarang...

    ReplyDelete