Wednesday, June 27, 2012

Selamat Hari Lahir, Muhammad Firas Ammar...

 

Assalamualaikum...
Jam menunjukkan pukul 4.40 pagi, 27/6/12, Rabu...
Ku kunci jam seawal 4.00 pagi semata-mata untuk menatarias kek birthday 3 tahun anak bujangku, Muhammad Firas Ammar...
Hari ni, genapla umur Firas 3 tahun...
Kalo ikut 3 tahun lepas, ku lom bersalin pun time nie, tgh sakit gile-gile kat PPUM tuh...
Allah jer yang tahu...
Alhamdulillah, Firas selamat dilahirkan jam 6.15 petang, 27/6/09, Sabtu...

Kami beli 2 kek tadi, satu kek slice, satu lagi kek di atas...
Kek di atas ni, akan diserahkan kat school Firas...
Kami dah request pada school utk buat simple Birthday Party untuk Firas...
Kami beri kek, goody bags, dan sejumlah wang untuk makan-makan, juga sebijik camera supaya teacher Firas dapat amik gambar nanti...
Sedih jugak bekerja di hari kelahiran Firas, tp no choice sebab byk yang perlu disiapkan di office sebelum mula bercuti Jumaat - Isnin...
Kami akan ke Kelantan, JJCM... :-)


Inilah rupa asal kek Firas...
Ku request lukis lain, tp cik kak kat SR tuh lukis camni pulak...
It's OK la, still ada tempat untuk ku conteng-conteng di atas kek berkenaan...
Ku beli kek Chocolate Indulgence je sebab considerkan kegemaran budak-budak...
Kalo ikutkan tekakku, ku prefer Cheese Cake je...
Hehehehe...


Jeng jeng jeng...
Inilah rupa kek Firas setelah mendapat sentuhan ibunya...
Biasa-biasa je...
M&M tuh besar la pulak, igtkan masih kecik-kecik mcm dulu...
Mama harap, Firas happy dan sukakannya...
Semalam masa otw gi beli cake, ku ngan Firas dok nyanyi lagu Happy Besde jer...
Tapi Firas dok cakap... "Happy Besde To You Mama......."
Penat ku adjust supaya dia sebut... "Happy Besde To Firas....."

Alamak, terbergelinangan air mata pulak...
Bila teringat atau sebut pasal Firas, rasa sedih pulak...
Lepas ni, Firas dah nak ada adik...
Ku pun xpasti, mcm mana nak bahagikan kasih sayang...
Selama ni, apa pun, semua ngan Firas, lepas ni dah ada adik, mungkin kena fokus kat adik Firas...
Ku takut Firas kecik hati...
Ku takut Firas akan berjauhan atau melarikan diri dari aku, sebab dia cemburu dia dah ada adik...
Ya Allah, permudahkanla urusan ku menjaga anak-anak ku nanti...
Amin...


Alamak, ternangis pulak...
Asiah, stop crying okies...
Erm, kat atas ni gambar goody bags Firas...
Buat 50 bags je, sebab teacher Firas cakap, diorg ada 40 orang jer... :-)
InsyaAllah, majlis akan diadakan sebelah petang...
Teacher akan masakkan apa-apa yang patut la utk majlis tuh...
Esok malam, nak bawak Firas makan McD kot, sebab dia dok request nak ke "NokNel" dari weekend arituh...
Weekend arituh, balik kampung xikut jalan biasa lalu tuh, sebab ikut Lekas...

Untuk anak mama,
Muhammad Firas Ammar B. Irwan Hadi,
Selamat ulangtahun kelahiran ke 3 tahun, sayang...
Mama sayang sangat kat Firas...
Mama doakan Firas akan menjadi anak yang soleh, anak yang bijak...
Mama harap Firas boleh terima kehadiran baby baru nanti...
Mama tahu Firas sayang baby sebab Firas salu cium perut mama....
Mama sgt happy dengan kehadiran Firas yang menceriakan hidup mama dan papa...
Semoga ikatan kasih sayang kita berkekalan hingga akhir hayat...
Love u so much, son...

Mamamu,
5.04 pagi, 27/6/12, Rabu...

1 comment:

  1. HB firas..jgn risau kasih sayang tu tak berbelah bgi

    ReplyDelete