Thursday, May 16, 2013

Pemergian Pakcik Mamat...

Assalamualaikum...
Entry ini di tulis di Tanah Perkuburan Sg Pusu, Gombak...

Terpanggil menulis kerana sedih atas pemergian Pakcik Mamat...
Sedih sebab aku baru last jumpa dia, masa dia turun Jelebu, menziarah ayah kami...
Waktu tu, dia sihat dan sgt happy...
Dan kira2 sebulan dua sebelum dia turun rumah kami di Jelebu, dia ada call ayahku, menyampaikan hajat nak mengajak ayakku mengerjakan umrah bersamanya...
Katanya, lepas tanah di Gerik selesai dijual, dia nak bawak ayahku buat umrah...
Masa dia turun Jelebu pun, dia cakap pasal hal ni, dia bgtau, tanah dia masih dlm proses nak jual tp ada masalah, buyer tetiba menghilang...
Apakan daya, xde rezki Pakcik Mamat nak buat umrah...
Semoga Allah merahmati beliau...

Bergenang air mataku ketika melihat wajah jenazah tadi...
Sungguh tenang wajahnya...
Tetapi aku masih teringat wajahnya yg tersenyum dan happy masa jumpa beliau kali terakhir di Jelebu...
Itulah kali pertama dan terakhir beliau dtg ke teratak kami di Jelebu, setelah beberapa kali ayah menjemputnya jenjalan Jelebu...

Pakcik Mamat,
Selamat bertemu dgn Penciptamu...
Semoga Allah Taala merahmatimu...
Amin...



~Asiah Ishak~

1 comment:

  1. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete