Arini masak Creamy Butter Prawn...
Asyik makan kat luar menu ni...
Mahal lak tuh...
Apa kata arini masak sendiri di rumah...
Besar tak udang ni???
Sepanjang pisau tuh...
Thanks to boss hubby yg sponsor udang ni... :-)
Sorry, gambar tak menawan, camera enset la katakan, tp kalo tgk real, so creamy, sedap...
Hubby ku puji melambung ngn menu buka puasa ni...
Kat bawah ni, ku letak resepinya...
Sgt mudah & simple jer...
Cara Memasaknya:
1. Masakkan udang ngan garlic kira2 3/4 masak la... Lepas tuh, tuskan....
2. Sila basuh kuali td, nak masakkan butter plak skrg ni...
3. Masakkan butter sampai cair (dlm 50gm) & masukkan susu cair lepas itu (dlm setengah tin)
4. Bila dah sebati, masukkan udang tadi...
5. Masukkan pula garam & gula, hirisan cili padi (dlm 4 biji) & daun kari...
6. Tunggu mendidih & sedia untuk dimakan...
Senang tak? Cuba la... :-)
~Asiah Ishak~
9.07 mlm, 6/8/11, Sabtu
beb..nampak sangat menyelerakan!tapi unfortunately hubbyku xleh makan udang sob..sob..
ReplyDeleteLaki ko Gaut ker? Hadi pun gaot jugak, huhuhu...tp leh replace kan ngan ayam... Must try, wan makan kuah jer la, ko makan la udang tuh... hehehhe...
ReplyDelete